Afscheid Edgar Barreto

Vlak voor de laatste wedstrijd kwam het dan als nog naar buiten. Edgar Barreto stopt als speler van NEC. Nadat er lang, veel te lang, een radiostilte was vanuit de technisch beleidmakers. Omdat het kortdag was en omdat Edgar een waardig afscheid verdient hebben we de keuze gemaakt om bij de laatste wedstrijd enkel een doek te maken voor Rens van Eijden.

In overleg met de vrouw van Edgar wordt een datum geprikt, vrijdagavond 3 juni! Wij vinden de geschikte locatie voor deze actie, in centrum Nijmegen. Er worden berichtjes rondgestuurd en er komt een leuke groep ter been.

Het doek hangt klaar! De tekst is gebaseerd op een uitspraak die Edgar zelf meerdere malen, en zo ook bij zijn afscheid deed, “Grote bedankt”.

Wanneer Edgar en zijn gezin aankomen bij de (met zijn vrouw) afgesproken locatie, klinkt er luid gezang en worden fakkels ontstoken. Een kippenvel momentje waarbij bezoekers van de omliggende terrassen nieuwsgierig toekijken. Even als de politie.

Edgar komt iedere aanwezige nog even persoonlijk bedanken, een man naar ons hart! Nadat de groepsfoto met familie Barreto is gemaakt, druipen we langzaam af.

Edgar bedankt voor je jaren in ons roodgroenzwart!