Boycot Qatar 2022

In december 2010 werd bekendgemaakt dat het WK voetbal 2022 in Qatar gehouden wordt. Vanaf moment één was dit omstreden. Gastland Qatar staat niet bekend als een voetballand maar als een oliestaat waar men financiële middelen in overvloed heeft. Dit in combinatie met een niet al te integere voetbalorganisatie zorgde voor veel vraagtekens. Vraagtekens die in mei 2014 bevestigd werden door Blatter; hij erkende dat de toewijzing een fout was.

Wat ons blijft verbazen is dat nationale voetbalbonden zich blijven scharen achter de FIFA en geen enkele vorm van kritiek uiten. Is dit een ontstane angstcultuur? Wij weten het niet. Wat we wel weten is dat de huidige situatie onacceptabel is. Clubs zijn financieel aan de afgrond, hulp vanuit de bonden is ver te zoeken terwijl de FIFA miljarden binnen hengelt uit Qatar. Dit valt niet recht te praten. Laten we ook zeker niet zwijgen over het aantal overleden arbeiders, uit onderzoek van The Guardian is gebleken meer dan 6500. Maar ben je wel een arbeider als je gedwongen wordt om onder erbarmelijke omstandigheden je werk uit te voeren? Regelrechte mensenrechtenschending, wij noemen dit moderne slavernij! Moderne slavernij medemogelijk gemaakt door wereldvoetbalorganisatie FIFA. Ronduit schandalig!

Tijd om een signaal af te geven. Een signaal van onvrede met als doel het wakker schudden van de KNVB, spelers én overige die nog steeds oogkleppen dragen. Want laten we eerlijk zijn, ook de sterren van de nationale elftallen moeten zich laten horen tegen deze onacceptabele situaties. Wie legt hen het zwijgen op? Is het de bond? Zijn ze zelf te angstig? Zij zijn degene die hun ballen moeten tonen.

Verspreid door het land en verspreid over meerdere speelronden zullen duidelijke tekstdoeken zichtbaar zijn: BOYCOT QATAR 2022! Niet alleen in en om diverse stadions in Nederland, maar ook bij het KNVB-kantoor in Zeist én de ambassade van Qatar in Den Haag.

Tijd voor een duidelijk signaal!

Legio Noviomagum

Share This Post On