Boycot Jong Ajax

Naast dat wij elke uitwedstrijd tegen een beloften team boycotten, zijn wij het helemaal eens met dit standpunt van de SV. Onder veel betere omstandigheden dan een uitwedstrijd in Amsterdam zullen wij de wedstrijd tegen Jong Ajax dan ook in de Schup bekijken. Stop de beloften!

LN’05

 

“Het bestuur van de Supportersvereniging heeft besloten om de wedstrijd Jong Ajax – NEC te boycotten. We zien meerdere redenen om deze wedstrijd niet te bezoeken en willen hiermee een statement maken. Ajax, de KNVB en de Coöperatie Eerste Divisie zijn niet in staat om een wedstrijd te organiseren, waarbij een acceptabel aantal NEC-supporters, de wedstrijd kunnen bijwonen. Nota bene een belangrijke wedstrijd in strijd om het kampioenschap. Er wordt verwezen naar reglementen waarbij slechts 75 NEC-supporters aanwezig zouden mogen zijn, trots geschermd met het toelaten van 150 supporters, maar met gemiddeld bijna 300 supporters die nu iedere week gaan, stel je zeker de helft teleur.

Verwezen wordt ook naar onmogelijkheden zoals de Arena, waar vaker is gespeeld of een ander stadion. Maar nergens is de bereidwilligheid om echt tot een oplossing te komen. Waarom niet in Volendam of het Olympisch Stadion? Ajax grijpt nu alle mogelijkheden aan om kampioen te worden, dus zoveel mogelijk Ajax-supporters en zo weinig mogelijk NEC’ers. Dat in een competitie die eigenlijk bedoeld is om talenten te kans te geven in een competitie met weerstand. Waarbij vele eerste elftalspelers hun opwachting hebben gemaakt. Spelers die een transferwaarde vertegenwoordigen die hoger is dan de begroting van het hele rechterrijtje van de Jupiler League bij elkaar. Dat zij van de KNVB, net als de andere beloftenteams, op een trainingscomplex mogen spelen is nog daar aan toe, maar dat wij daardoor supporters moeten teleurstellen voor een belangrijke wedstrijd, is een farce voor volwaardig betaald voetbal in Nederland.

We begrijpen dat er supporters zijn die wel de wedstrijd willen bezoeken. We respecteren daarin ieders keuze. Bovenstaande redenen nijpen ons echter tot deze beslissing. In het belang voor onze supporter die altijd op een normale wijze een uitwedstrijd moet kunnen bezoeken. Wij zullen er in ieder geval voor zorgen dat op de wedstrijddag in ons supportershome De Schup de wedstrijd op schermen te volgen is. Onder het genot van een hapje en drankje zullen wij met de thuisblijver volgen hoe het ons NEC vergaat en dat ze hopelijk een Amsterdams feestje zullen verpesten.

Bestuur Supportersvereniging NEC”

 

Share This Post On