Fotoverslag: FC Groningen – NEC

Op naar het noorden, op naar Groningen. Met ruim 400 man komen we op bezoek in de Euroborg. De +/- 3 uur durende rit maakt dat de kelen voldoende gesmeerd zijn voor de gewenste vocale ondersteuning.

In aanloop van de wedstrijd, onze eerste uitwedstrijd na een periode van corona, word besloten om een actie te houden in het uitvak. Met een doek op de lexaanwand ondersteund door 240 zwaaivlaggen op de achtergrond. “Alles uit clubliefde!”

Nog geen 2 minuten is de bal aan het rollen of Groningen vindt het goal van keeper Branderhorst. Gelukkig weet niet veel later Ali Akman de netten te vinden. Met een 1-1 tussenstand kiest Sander van der Eijk om alle ogen op hem te laten richten. Hij geeft, toegegeven onterecht, een rode kaart aan El Karouani. Wat maakt dat de Rood Groen Zwarte nog dik 70 minuten moeten ballen met een mannetje minder.

Een behoorlijke opgave, maar NEC houd het hoofd koel. Tot de laatste minuut. Daar schiet Groningen de 4-3 binnen. Met goed voetbal maar teleurgesteld in de arbiter worden we verslagen.

Zaterdag aanstaande komt Sparta op bezoek. Winst is een vereiste. Ook zullen wij aanwezig zijn met een verkoopstand. Vanaf de opening van de Schup zijn wij te vinden bij de LN’05 graffiti piece! Tot zaterdag

Foto met dank aan Los Misenas