Fotoverslag: vite$$e – NEC

Het langverwachte derbyweekend stond weer voor de deur. Weken van te voren zijn we begonnen met brainstormen en voorbereiden van de trainingsactie. Gezien de boycot kon de volledige focus op de training gegooid worden.

Met hulp van een medesupporter word de stijger naast het veld geplaatst, waarvoor hulde! Op de trainingsdag verzamelen we in de vroegte met de jongens van NF en BKC. Met gebundelde krachten gaan we richting trainingsveld om daar de laatste voorbereidingen te verrichten.

Vlak voordat de spelers het veld op komen ontrollen we de doeken. Zodra de spelers het gras betreden ontsteken we de zwarte rook. Als de rook zijn weg naar boven vindt worden de fakkels ontpopt, een gigantische rode en groene gloed achter het doek! De selectie aanschouwt, te samen met ongeveer 2000 andere bezoekers, dit spektakelstuk.

De jongens staan op scherp maar krijgen nog een laatste boost! Het zogenoemde uitzwaaimoment. Wederom verzamelen enkele duizenden supporters zich om de spelers te motiveren!

In het grootste theater van Nederland hangt voor het uitvak een doek van ons ‘400 is te weinig!’. Hulde en grote dank naar het NEC personeel wat dit voor ons heeft mogelijk gemaakt en opgehangen.

Credits: Rob Koppers
Credits: Trots op Nijmegen