Restitutie? Wij niet!

Uiterlijk 12 mei zal de CED (Coöperatie Eerste Divisie) duidelijkheid verschaffen over de reeds aangeschafte tickets seizoen 2019-2020. In de wandelgangen vernamen wij dat restitutie in de vorm van geld, korting op de seizoenkaart voor aankomend seizoen of een voucher voor andere doeleinden (zoals fanartikelen) tot de mogelijkheden behoort voor het mislopen van een aantal competitiewedstrijden. Als groep hebben wij, vooruitlopend op de beslissingen, besloten af te zien van alle mogelijkheden tot restitutie.

In navolging hiervan hebben reeds enkele medeseizoenkaarthouders op VAK 080 aangegeven zich hierbij te zullen aansluiten. Vooruitlopend op de voorstellen scharen zij zich achter het initiatief sowieso geen beroep te doen op de mogelijkheid tot restitutie. Wij roepen andere seizoenskaarthouders op om zich uit solidariteit aan te sluiten. Uiteraard kunnen wij andermans persoonlijke situatie niet beoordelen en zullen wij dit ook niet veroordelen.

Een jaarkaart in de Goffert behoort tot een van de goedkoopste van het Nederlandse profvoetbal. De huidige omstandigheden zullen geenszins bijdragen aan de toch al barre financiële en sportieve omstandigheden van de mooiste club van Gelderland. Ondanks het feit dat wij vele slechte besluiten van de club hebben moeten slikken zetten wij als supporter nu ons beste beentje voor. Want “supporters” zijn er nu eenmaal in goede en slechte tijden. “Klanten” daarentegen bezoeken een theater.

Legio Noviomagum