Seizoensoverzicht: 2018-2019

Het seizoen is wederom tot een eind gekomen. De manier waarop, iets abrupter dan wij hadden gehoopt. Afgelopen seizoen was misschien wel het meest onvoorspelbare in de afgelopen jaren. Al het onverwachte gebeurde. Zo won ons NEC uit bij Telstar met 0-3 om vervolgens één week later compleet te worden vernederd thuis tegen TOP, 1-5.

Prestaties op het veld vielen enorm tegen. Supporters zijn menig wedstrijd in de steek gelaten. Toch bleef een factor afgelopen seizoen stabiel, de supporters. Keer op keer voor lul gezet, keer op keer de schouders eronder en wekelijks in de Goffert. Na veel teleurstellingen was het grote lichtpunt toch wel het behalen van de nacompetitie.

Terug naar het begin. In de voorbereiding trof NEC vele tegenstanders. Variërend van SC NEC tot Fortuna Düsseldorf en van Kayserispor tot JVC Cuijk. Op diverse niveaus werd er geoefend, van amateurs tot het hoogste niveau in het betaalde voetbal. Met frisse hoop, nieuwe trainer en vele nieuwe spelers wordt een verwachtingspatroon gecreeerd! Een verwachtingspatroon waarbij wij er vanuit gaan dat het behalen van de top 3 in de Eerste divisie zeker haalbaar moet zijn.

De start van het seizoen verloopt niet onaardig. Ondanks het gelijke spel bij de openingswedstrijd, zijn de resultaten heel behoorlijk. Na de, in verlenging gewonnen, bekerwedstrijd tegen Excelsior is de stemming goedgezind in Nijmegen en omstreken. Periode 1 eindigt NEC op de 6e positie in de ranglijst.

Helaas zal snel blijken dat ons verwachtingspatroon ongewenst bijgesteld moet worden. Resultaten blijven uit in de volgende reeks wedstrijden. Tot ieders verbazing sluiten we de 2e periode af met een 18e plaats op de lijst. Inderdaad een 18e plaats, van de 20 teams die deelnemen in de Eerste Divisie.

Altijd blijven we ons best doen om positief te blijven. Dat wordt lastig als er dusdanig ondermaats wordt gepresteerd. Bij vele uitwedstrijden is de wedstrijd een nare onderbreking van een goede dag! Voor thuiswedstrijden geldt niet veel anders. Alles rondom de wedstrijden was vele malen beter dan menig wanvertoning die de mannen in Rood-Groen-Zwart ons hebben laten zien.

Na het ontslag van Jack de Gier waait er toch nog een positief wind door de Goffert. Met de komst van interim trainer Ronnie ‘Bikkel’ de Groot worden alle wedstrijden op één na gewonnen. Alleen in Maastricht worden punten gemorst. Er heerst ein-de-lijk weer een goede stemming in Nijmegen! Zou het dan toch nog gaan lukken? Play-offs worden in ieder geval veiliggesteld, nog voor dat de laatste speelronde aangebroken is.

De play-offs brengt ons bij RKC uit Waalwijk. Niet wetende wat te verwachten, treedt NEC aan in een kolkende Goffert voor de eerste wedstrijd in de nacompetitie. Er wordt gewonnen van RKC, 2 doelpunten van Nijmeegse kant in de eerste helft en een doelpuntloze 2e helft laat NEC zegevieren in de Goffert. De uitwedstrijd in Waalwijk wordt een blamage! Een inspiratie- en strijdloos NEC wordt compleet van de mat gespeeld. RKC is heer en meester in eigen huis. Door de 3-0 overwinning van de Waalwijkse club is ons nacompetitie-avontuur snel afgelopen. Erg triest om op deze manier je promotiekansen voorbij te laten schieten.

Desalniettemin kunnen we als Legio Noviomagum wél tevreden terugkijken op ons tifo-seizoen. Met de hoeveelheid en kwaliteit van de acties hebben we een goed seizoen gedraaid. Bekijk hieronder onze compilatie van het seizoen 2018-2019!

NEC – Cambuur: 2-2

NEC – FC Dordrecht: 1-0

Roda JC – NEC: 2-3

NEC – Jong PSV: 4-4

Helmond Sport – NEC: 2-3

Excelsior – NEC: 2-3 (KNVB Beker)

NEC – Go Ahead Eagles: 1-1

Almere City – NEC: 1-0

NEC – FC Eindhoven: 0-1

Telstar – NEC: 0-3

NEC – TOP Oss: 1-5

NEC – Fortuna: 2-3 (KNVB Beker)

NEC – Jong AZ: 3-1

NEC – Sparta: 1-1

RKC – NEC: 1-0

NEC – FC Volendam: 5-1

FC Den Bosch – NEC: 3-2

NEC – MVV: 0-1

FC Twente – NEC: 2-0

FC Eindhoven – NEC: 3-2

NEC – Telstar: 1-1

TOP Oss – NEC: 1-1

NEC – Jong FC Utrecht: 4-1

Cambuur – NEC: 1-1

Go Ahead Eagles – NEC: 4-4

NEC – Almere City: 5-0

FC Dordrecht – NEC: 2-2

NEC – Roda JC: 1-0

NEC – FC Den Bosch: 5-0

Sparta – NEC: 1-0

NEC – Jong Ajax: 1-2

NEC – Helmond Sport: 3-2

FC Volendam – NEC: 2-3

NEC – RKC: 2-1

NEC – FC Twente: 4-0

MVV – NEC: 1-1

NEC – RKC: 2-0 (Play-offs)

RKC – NEC: 3-0 (Play-offs)