Fotoverslag: NEC – vite$$e

Derbyweekend!

Je weet wel. Dat weekend dat direct na bekendmaking van het speelschema wordt omcirkeld! Ook het weekend dat in de weken voorafgaand een behoorlijke voorbereidingstijd vergt, tot relatiespanningen toe. Alles uit liefde voor de Rood-Groen-Zwarten!

Enfin, we starten de voorbereidingen. Te beginnen met een ontwerp. Een ontwerp gebaseerd op een doek dat jaarlijks zichtbaar is rondom de derby en voorafgaande training. Het bekende Pure Haat doek. Een reten strak nieuw ontwerp met een tekst op de achtergrond. Een hyperbool, zoals vaker.

Daags voorafgaand aan de Gelderse Derby bezoeken we traditiegetrouw de training. Even was er twijfel gezien de omstandigheden en restricties. Toch werden principes aan de kant gezet en de focus werd op maximale ondersteuning gegooid. Met ruim 2000 bezoekers kunnen we rustig spreken van zeer geslaagd trainingsbezoek.

Wedstrijddag! Van start met een bier en burger ontbijt waarna koers richting de Goffert wordt gezet. Met rammende beats en een ongekende drukte zit de stemming er lekker in. Na wat uurtjes betreden we de tourniquets. Terwijl de selectie zich opwarmt, voorziet het stadion ze van de nodige vocale ondersteuning.

Daar is het moment, opkomst der spelers. Onze doeken prijken strak aan de dakconstructie van ons stadion. De een spreekt er schande van, de ander geniet van het gedurfde ontwerp. Zo ook wij! De wedstrijd zelf is een échte derby, niet om aan te gluren. Ondanks de velen pogingen tot vocale ondersteuning is het volume niet altijd wat we gewend zijn. De spanning is om te snijden. In de loop van de tweede helft sluit uitgenodigde Björn Vleminckx aan om wat extra gas te geven op NULTACHTIG. Helaas onvoldoende om een goal te forceren.

Verloren wordt er, teleurstelling alom. Als wij de doeken opruimen ontvangen we berichten over wat buiten gaande is. Niets om over naar huis te schrijven!

Het media circus wat volgt is bijna net zo beroerd. NEC krijgt de zwarte piet toegespeeld, onze spandoeken worden compleet uit verband getrokken en opgeblazen. Als je het ons vraagt compleet zinloos en onnodig. Ter vergelijking, waren er hordes mensen met bakstenen aanwezig in het bos na onze Bart de Graaff ‘Blijf Rebels’ actie? Juist!

Al met al een teleurstellende derby. Nu vergeten, snel door en op naar goed gevuld uitvak in Enschede!