Kom zaterdag naar de training!

Zondag… D-day! Aanstaande zaterdag zal de afsluitende training voor de derby om half 11 op de Eendracht plaatsvinden. Traditiegetrouw roepen we hierbij op massaal te komen. De derby is terug en de punten blijven in Nijmegen!

De afsluitende training voor de derby heeft jarenlang garant gestaan voor rijen dik publiek, gezang en veel vuurwerk. Zoals bekend staken onze vrienden Bruls en de politie Nijmegen daar de laatste keer met een stevig machtsvertoon aan agenten, politiepaarden en ME-bussen een stokje voor. Ook nu is ons medegedeeld dat er een Zerotolerance beleid met betrekking tot vuurwerk op de training zal worden gehanteerd.

Teleurstellend en onacceptabel. Daar waar supporters, supportersverenigingen én onze club vooruitstrevender zijn dan ooit, wordt de rem er wederom opgetrokken door de lokale overheid. Vorig seizoen waren we nog in groten getale aanwezig in Delden voor het bekerduel met Heracles. Onder begeleiding van gezang, spandoeken en vuurwerk (geen knal) sprak de selectie én het aanwezige korps Almelo over een motiverende en goed georganiseerde tour. Eind vorig seizoen werden ook goede afspraken gemaakt toen wij meermaals de trainingen en afterpartys op het voorplein bezochten met rook en fakkels. Goed overleg, afspraken nagekomen. Hoe anders was het na afloop van NEC-Roda in playoffs. Ook nu kunnen we niet rekenen op maatwerk of een menselijke aanpak.

Het is voor ons geen optie dit klakkeloos te accepteren. Tegelijkertijd is een laatste oppepper voor zondag noodzakelijk. In het belang van de derby zullen we op een enigszins aangepaste manier aanwezig zijn. Op de achtergrond zullen we onze strijd blijven voeren.

Kom zaterdag naar de Eendracht. 100% vocale steun zoals in de afgelopen wedstrijden wordt van eenieder verwacht. Gezamenlijk met alle NULTACHTIG boys achter de goal!

De recente walgelijk acties van die patjakkers vormen een motivatie om ze alleen maar nog harder af te troeven. Iedereen present!

NIJMEGEN LEEFT, ARNHEM BEEFT

Legio Noviomagum