Fotoverslag: NEC – Willem II

Voorafgaand aan deze wedstrijd werd het plan van Hugo de J. duidelijk: sluiting van de sta vakken. Een plan wat niet in ons straatje past, voetbal is emotie! Het toeval mocht zo zijn dat wij al bezig waren met een takeldoek dat naadloos aansluit op de huidige regelgeving rondom de voetballerij. 

Een tiental minuten voorafgaand aan de wedstrijd staan wij klaar op het VAK om het doek toonbaar te maken. Een VAK NULTACHTIG zonder capostand en met gespoten ‘stoeltjes’. Zogenaamde corona maatregelen die geen invloed hebben op het VAK. De georganiseerde sfeer gaat door zoals het hoort. Enfin, tijd voor actie! Het doek wordt de lucht in getakeld. Een doek met een kenmerkend icoon; Bart de Graaff. Gehuld in zijn NEC shirt en gewapend met een baksteen. Een begeleidend railingdoek schreeuwt BLIJF REBELS. Een motto dat juist nu hoog in het vaandel moet staan!

Pol van Boekel geeft het start signaal en de bal gaat rollen. Diezelfde Pol van Boekel trekt na een kwartier voetbal de rode kaart. Gelukkige is de keeper van Willem 2, Brondeel. Wedstrijd nummer 3 op rij dat een tegenstander van ons NEC de rode kaart ontvangt. 

Met één man meer en nog 75 minuten te spelen gaan we verder. Bij vlagen wordt er behoorlijk gas gegeven van de tribune. Maar kritisch als we zijn, kunnen we concluderen dat de sfeer in de eerste helft ondermaats was. Verandering kwam er in de tweede helft. Het was aanzienlijk beter maar nog steeds niet vergelijkbaar met de afgelopen wedstrijden. 

Ondanks de spannende slotfase blijft de brilstand op het scorebord. Met de kennis dat er echt meer uit gehaald had kunnen worden is teleurstelling het overheersende gevoel.

Vrijdag treden de Rood-Groen-Zwarte aan in Rotterdam, Het Kasteel is het podium. Alles moet gegeven worden zodat de 3 punten mee gaan naar de Keizerstad.