Fotoverslag: NEC – Ajax

De eerste wedstrijd van het seizoen zijn we niet vergeten. Een verlies van 5-0 in Amsterdam. Deze blamage is reden genoeg om te laten zien wat we waard zijn. Zowel op de tribune als op het veld. Nadat we het nodige hersteld hebben, besluiten we om de actie te houden welke gepland was voor Twente thuis.

In de vroege morgen starten we onze voorbereidingen. Enkele duizenden A2 vellen worden in motief op de stoelen van de Gofferttribune gelegd. Deze ter ondersteuning van het getakelde doek.

Een handvol minuten voor de opkomst ratelen de takels het doek omhoog. Een bekend Nijmeegs beeld, Keizer Karel. Het beeld wat te vinden is op het gelijknamige plein. Op de achtergrond vormen, ondanks wat lege plekken, de vellen: NMGN. Nijmegen stad met Romeinse historie, stad van Keizer Karel.

De vocale steun voor onze Nijmeegse strijders is vanaf het startsignaal sterk aanwezig. Niet alleen op NULTACHTIG maar ook de Gofferttribune en Hazenkamptribune laten van zich horen. Met de gewenste wisselwerking als effect. Waar we bij de seizoensopening kwaliteit te kort kwamen lijkt de onrust in Amsterdam zijn vruchten af te werpen.

Een lekker gestopte penalty van Branderhorst houdt de tussenstand lang op 0-0. In de tweede helft mag onze kapitein Rens van Eijden eindelijk weer minuten maken. Na blessureleed kan hij eindelijk weer minuten maken in de Eredivisie. Rens wordt welkom geheten met een spandoek, gezang en applaus van de gehele Goffert.

Vlak voor het eindsignaal schiet Ajax de 0-1 binnen, geen van de punten blijven in Nijmegen. Volgende week gaan we met een uitverkocht uitvak naar Utrecht. Waar we gezamenlijk laten zien en horen wie we zijn! Heb je nog geen kaartje voor PSV uit? Koop het snel en bezoek de laatste uitwedstrijd van het seizoen!